Białostocki tydzień czytania dzieciom - gr. V.

1. Spotkanie pierwsze:  04. 06 2019. W ramach programy "Tydzień czytania  dzieciom" odwiedziła nas w naszym przedszkolu pani Ewa z biblioteki osiedlowej. Przeczytała nam książkę pt. "Rycerskie gofry" Aleksandry Chmielewskiej. ,,Rycerskie gofry'' to bajka psychoedukacyjna, która wprowadza dzieci w świat rówieśnika chorującego na celiakię, pomaga poznać, zrozumieć. Uczy akceptacji i tolerancji.

2. Spotkanie drugie 05. 06 2019. Tego dnia wyjątkową bajkę przeczytała nam pani Emilka ze Straży Miejskiej. Bajka pt. "112" Beaty Ostrowickiej z książki  "Bajkoterapia czyli bajki pomagajki dla dużych i małych". Była to doskonała okazja do utrwalenia wiedzy z zakresu bezpieczeństwa.

3. Spotkanie trzecie 06.06.2019. Dzisiaj pani Ela intendentka przeczytała dzieciom "Bajkę o samolubnym misiu Karolu" Judyty Kaczyńskiej. Bajka uczy dzielenia się z innymi - jakie to ważne szczególnie gdy dzieciaki szykują się do szkoły gdzie wsparcie kolegów czasem ratuje skórę:) .

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

wydarzenia / 2018-2019